Când apelez la proiectantul de mobilier?

Când apelez la proiectantul de mobilier?

|9 ianuarie 2023

Știm că amenajarea casei este un procez complex care implică o echipă de specialiști la care vei apela. Am scris acest articol deoarece ni s-a pus des întrebarea: Când apelez la proiectantul de mobilier? 

Atunci când te apuci de amenajarea interioară a locuinței tale cu ce începi? Care este primul pas? Mulți încep să se gândească la finisaje, la culorile zugrăvelii, la modelul ușilor de interior, alții se gândesc la detalii prea devreme, cum ar fi perdelele. Dar adevărul este că primul pas trebuie făcut în planificarea mobilării, când deja totul este bine compartimentat. De ce? Pentru că în funcție de mobilare, vei ști dacă e nevoie de prize suplimentare, de surse de iluminat iar apoi îți poți organiza mult mai bine locuința pentru familia ta. Spațiile care trebuie amenajate mai întâi sunt bucătăria și baia, apoi livingul.

În proiectarea unei amenajări interioare, primul pas este partea de mobilare. În funcție de cum este dispusă mobila se gândește apoi și instalația electrică cu partea de prize și surse de iluminat. De ce? Pentru că spre exemplu la bucătărie, trebuie să știi unde vin amplasate electrocasnicele în ansamblul mobilei ca să poți configura corect numărul și poziția prizelor.

Așa că primul pas este să analizam planul casei/apartamentului și să desenam pe el, la dimensiuni reale,

Stabilește cine să fie proiect manager tău!

Alege o persoana care poate fi arhitectul sau designerul care are cunoștiințe și competențe necesare pentru a coordona echipele de diverși specialiști. Pentru executarea unei case îți vor trece pragul cca. 150 de specialiști, alege persoana care îi va coordona!

Urmărirea șantierului este o sarcină de realizat obligatoriu de un specialist și necesită un nivel de decizii complex.

Este indicat să te întâlnești personal cu mai mulți project manajeri, ca în alegerea unui medic bun, care apoi să preia sarcina de a colabora cu restul specialitățiilor (structuri, instalații, etc).

Proiectează mobilierul din faza de proiect de arhitectură!

Atentie, nu intră in misiunea arhitectului de ati proiecta mobila! Deobicei primesti un proiect cu câteva piese de mobilier așezate în încăperi în proiectul pentru autorizație! Acesta nu este un proiect de mobilier!  dar poți să o ceri suplimentar și noi asta îți recomandăm. Unii arhitecți au experiența necesară de a proiecta mobilierul tău sau ne poți vizita pentru a face echipă!

Proiectează mobilierul împreună cu cea a ferestrelor în casa ta!

De exemplu pozitia geamului în bucătărie iți poate influența major activitatea . Un geam în bucătărie cu vedere spre curtea unde se joaca copiii tăi îți poate oferi libertatea de ați face treaba când ei se joaca, dar și un geam prost poziționat cu deschidere spre interior intr-o bucătărie mică iți poate deranja unica suprafață de lucru rămasă liberă între aparatele electrocasnice.

Calitatea proiectului tău crește cu cât mai bine conlucrează specialitățile!

Pentru șantier vei avea nevoie de un plan integrat cu toate specialitățile suprapuse pe care îl va realiza project managerul tău! Suprapunerea bună a planului de mobilier cu cel de instalații este esențial pentru reușita amenajării astfel încât predarea desenului să nu fie doar un transfer de documente!

Nu pregăti prea mult spațiul dinainte pentru vizita noastră! De curând am avut niste clienti care au crezut ca sunt gazde mai bune daca ne primesc cu faianta gata montata în bucătărie, iar dupa asezarea corpurilor de mobilier rezultatul a fost unul diferit, în spatele frigiderului nu era nevoie de faianta, iar prizele au trebuit să fie și ele relocate.

Ideea se conturează în timp!

Investeste timp in proiectul de mobilier, alocății timp pentru asta chiar dacă treci prin mai multe variante! Un proiect făcut bine salvează timp, bani și nervi! Mergi în detaliu!

Ne dorim să-ți fie cu folos aceste sfaturi și să fi venit la timp cu ele!

Spor la treabă!

Share this post: