Sfaturi în a amenaja o locuință

Sfaturi în a amenaja o locuință

|5 iulie 2019

Ai de amenajat o locuinţă şi nu ştii de unde să începi? Nu ştii cum să te descurci în multitudinea de stiluri, culori, materiale, dimensiuni, accesorii, etc.? Cum să-ţi armonizezi gusturile şi aşteptările tale cu ale acelora cu care vei împărţi spaţiul?

Sfaturile noastre pleacă din experienta de lucru, de mai bine de 25 de ani. Şi pentru ca zilnic ne confruntăm cu clienţi, am înţeles care sunt nedumeririle lor şi vom încerca să venim cu câteva sfaturi pentru a-i ajuta:

  1. Fă nişte măsurători

Porneşte la cumpărături cu temele făcute: cu un releveu sau schiţă. Îţi va fi de mare ajutor!

Nu uita să poziţionezi instalaţiile, uşile şi ferestrele, dar şi piesele de mobilier pe care doreşti să le păstrezi. Te va ajuta să te poţi orienta prin multitudinea de variante şi să poţi oferi cât mai multe detalii în showroom-ul de mobilă – şi astfel să obţii cât mai multe sfaturi utile.

  1. Culege cât mai multe informaţii legate de stiluri, materiale, accesorii, etc.

Pe lângă cărţi şi reviste de specialitate azi există şi documentare cu amenajări interioare, care totodată pot oferi un mod relaxant şi util de a-ţi petrece seara.

Nu uita să ceri prietenilor părerea lor despre diverse firme care există pe piaţă, ei te vor îndruma pentru o alegere bună. Orice informaţie poate să-ţi fie de mare ajutor.

  1. Crează un wishlist – o listă cu asteptările tale

Este important să conştientizezi cât mai bine ce îţi doreşti, să te gândeşti la stilul tău de viaţă şi la pasiunile tale. O listă scrisă, de mână sau în telefonul mobil te va putea ajuta la prioritizarea alegerilor şi în a avea opţiuni valide.

  1. Cheamă un arhitect/designer/proiectant de interior

Consultanţa face deja parte din oferta firmei noastre de mobilier la comandă dar poţi tu veni cu  designerul sau arhitectul tău. Un specialist poate să te scutească de multă bătaie de cap, de drumuri inutile, de căutat soluţii. Firmele profesioniste utilizează diverse programe 3D, astfel încât să puteţi obţine o imagine cât mai apropiată de ceea ce se va realiza. Prin imaginile 3D se poate intra în detalii, pentru ca alegerea să fie pe placul dvs.

  1. Moodboard

Cu ajutorul unui moodboard îţi vei crea paleta de culori personalizată. Este un mod de lucru nou pentru designeri, dar şi obligatoriu în zilele noastre.

  1. Stabileşte un buget

Analizează toate posibilităţile de a avea amenajarea potrivită pentru tine dar şi de a rămâne cu mai mulţi bani în buzunar.

Mobilează cât mai multe spaţii la firma noastră şi vei putea obţine o reducere substanţială.

  1. Fi deschis la numeroasele opţiuni

Fi flexibil: dacă asculţi şi vizionezi mai multe variante vei fi probabil bulversat sau indecis, iniţial. Lasă câteva zile şi se vor aşeza informaţiile şi vei şti ce îţi doreşti.

  1. Mergi la cumpărături împreună cu cei cu care vei împărţi spaţiul

Vei evita să faci mai multe drumuri la magazine dacă vei merge prin showroom-uri cu partenerul tău. Vei afla astfel direct părerea lui sau a ei şi vei evita lungile explicaţii de dat.

  1. Gândeşte pe termen lung

Viaţa noastră este în permanentă schimbare. Alegeri importante, pasiuni noi, tendinţe.

Fă alegeri cât mai versatile şi adaptează constant spaţiul nevoilor tale ca să te simţi bine! Alege piese de mobilier flexibile şi multifunţionale. Vei putea apela pe parcursul anilor la firma noastră ca să ceri mici completări necesare pentru aţi păstra confortul.

  1. Relaţie bună cu colaboratorii

Păstrează o relaţie bună, pe cât posibil, cu toţi colaboratorii. Vei avea de câştigat! Păstrează contactele lor, poate vei reveni la ei peste ceva timp.

Share this post: